crafted by photobiz

1 års fotografering

Kake, bake, søte...

 

1 år og på tide med kakefest? Mange ønsker å ta 1 årsbilder. Barnet har kanskje tatt sine første skritt nå og personligheten blomstrer som aldri før. Hvorfor ikke ta med kake og lys, så vi kan feire barnets første år med et realt selskap. Jeg elsker å ha små jubilanter i studio. Kake i hele fjeset - det er bursdagsfeiring det! Jeg finner frem ballonger og festhatter - hipp, hurra for jubilanten :-D

 

 

Tips før fotograferingen:

  • En vanlig fotografering av barn varer inntil én time, avhengig av hvor lenge barnet/barna holder humøret oppe.
  • For små barn er det best å komme på formiddagen, evt. rett etter sovetid, sånn at de er opplagte når vi starter. Etter en lang dag i barnehagen, kan en økt i studio bli en slitsom opplevelse for de små.
  • Før timen er det viktig å tenke i gjennom hvordan stil dere ønsker på bildene, både i forhold til klesvalg og farger. Prøv å unngå dominerende mønster og logoer, så ikke klærne tar for mye oppmerksomhet.
  • Jeg anbefaler maks to skift, både fordi de små blir lei samtidig som det er en fordel å ikke ha for mange forskjellige klesstiler hvis dere ønsker å lage en serie eller collage av bildene i ettertid.
  • Ta gjerne med egne rekvisitter som kosedyr, leker, en stol eller noe annet som er personlig for barnet eller dere. Tenk gjerne utradisjonelt også. Barn kler "voksen-ting" som fars briller, mors gummistøvler osv. Tenk også hverdag. Er barnet/barna ekstra glad i epler, ta med det. Jo mer kreative dere er, jo bedre og mer personlige bilder vil dere sitte igjen med.
  • Kakefest? Ta med kake og eventuelt et lys og en bursdagskrone. Vi sparer festen til slutt, så ikke klærne blir skitne før de må.
  • For mer inspirasjon - se 'galleri'