crafted by photobiz

Barn

En liten pode - med tyttebær på hodet

 

Et barn, den fødte filosof - full av undring og morsomme ideer. Alt må prøves. Ingenting er mer givende enn å fotografere barn. De er seg selv på godt og vondt, uansett. Gi dem et knekkebrød og dansen er igang. Spente foreldre sitter på sidelinjen og håper poden vil vise seg fra sin beste side.

La barna være seg selv, la dem surre rundt med sin egen utforskertrang. Øyeblikkene kommer - helt av seg selv. La meg forevige dem for deg!

 

 

Tips før fotograferingen:

 

  • En vanlig fotografering av barn varer inntil én time, avhengig av hvor lenge barnet/barna holder humøret oppe.
  • For små barn er det best å komme på formiddagen, evt. rett etter sovetid, sånn at de er opplagte når vi starter. Etter en lang dag i barnehagen, kan en økt i studio bli en slitsom opplevelse for de små.
  • Før timen er det viktig å tenke i gjennom hvordan stil dere ønsker på bildene, både i forhold til klesvalg og farger. Prøv å unngå dominerende mønster og logoer, så ikke klærne tar for mye oppmerksomhet.
  • Jeg anbefaler maks to skift, både fordi de små blir lei samtidig som det er en fordel å ikke ha for mange forskjellige klesstiler hvis dere ønsker å lage en serie eller collage av bildene i ettertid.
  • Ta gjerne med egne rekvisitter som kosedyr, leker, en stol eller noe annet som er personlig for barnet eller dere. Tenk gjerne utradisjonelt også. Barn kler "voksen-ting" som fars briller, mors gummistøvler osv. Tenk også hverdag. Er barnet/barna ekstra glad i epler, ta med det. Jo mer kreative dere er, jo bedre og mer personlige bilder vil dere sitte igjen med.
  • For mer inspirasjon - se 'galleri'