crafted by photobiz

PORTRETT - fra booking til ferdig produkt

Mobil: 938 85 475
E-post:
mail@siljeholter.no

 

Hvordan bestille time

For å booke en time, vennligst ta kontakt pr. tlf/ mail eller sett opp ønsket dag og tidspunkt direkte inne på onlinekalenderen. Siden jeg jobber alene er det ikke alltid jeg får tatt mobilen eller svart deg med en gang. Legg da igjen en beskjed eller send meg en tekstmelding/ mail, så tar jeg kontakt med deg igjen så fort jeg får mulighet.

 

Kontortid/ tilgjengelighet:

Studio S er mye på farten og har derfor ikke faste kontortider, men ta kontakt så finner vi et tidspunkt vi kan møtes i studio :-) 

Hvilke dager og tidspunkt som er tilgjengelige for booking varierer etter sesong og pågang, men jeg prøver hovedsaklig å sette opp flest mulig fotograferinger man-ons, da jeg bruker torsdager og fredager til produksjon og klargjøring av bilder. For de av dere som har problemer med å komme på dagtid i ukedagene, setter jeg opp kveldstimer 1-2 dager i uken (avhengig av sesong). Helg er forbeholdt bryllup, men timer kan bookes mot et helgetillegg på kr.500,- 

 

Still forberedt til timen

Jo mer forberedt dere er til timen jo bedre bilder vil dere sitte igjen med. Tenk i gjennom hva dere liker. Velg tidløse klær og harmonerende farger. En standard studio fotografering varer i 1 time. Alle bildene taes i farge, men kan selvfølgelig leveres i sorthvit, vintage etc også.

 

Fotografering i studio eller på location?

Det kan være vanskelig å velge hva man liker best. Både studiobilder og bilder på location er utrolige flott! Velger du studiobilder, blir det ekstra fokus på den eller de som fotograferes, velger du å ta bilder på location blir både person og omgivelsene rundt med på å skape utrykket i bildene. Mitt beste tips er derfor at du tar en kikk på 'galleriet' for inspirasjon, så du lettere kan få en magefølelse av hva du liker aller best :-)


I studio - hvit bakgrunn

Ønsker du et tidløst, rent uttrykk er det aldri feil å velge hvit bakgrunn. Hvit bakgrunn går aldri av moten og er mye brukt i reklameverden for å få modellen eller produktene man ønsker å vise frem i fullt fokus. Hvit bakgrunn er i tillegg også et godt utgangspunkt for videreutvikling av bildene. Perfekt hvis man ønsker å fortelle en historie gjennom en collage f.eks, og lett å bygge videre på med tanke på å legge til tekst, tegninger, grafiske elementer etc. For mer info om videreutvikling av bildene på sistnevnte måte, vennligst se info om 'Studio S ART' i prislisten.

Hvit bakgrunn fungerer ekstra bra til barn- og familiefotografering. Jeg kjører en enkel lyssettingen som gir rom for lek og bevegelse i studio slik at impulsivitet og personlighet kommer i fokus. Dette gir ekstra levende og lekne bilder :-)

 

I studio - mørk bakgrunn (grå eller sort)

Det er også mulig å velge mørk bakgrunn. (Grå eller sort.) Dette er ekstra fint til gravidfoto, akt eller portretter hvor kreativ lyssettingen står i sentrum for å tilføre dybde og spesiell stemning til motivet.

Ønsker man roligere og mer klassiske familiebilder, kan også mørke bakgrunner være et klokt valg. Rolige portretter av barn, gjerne med bar hud, er også utrolig vakkert mot mørke nyanser!

 

I studio - tapetbakgrunn

Veldig mange er begeistret for Studio S sine tapetbakgrunner. Det skjønner jeg godt, for de gir mer dybde til bildene enn en ren hvit eller mørk bakgrunn, uten å miste studiolook'n. Velg mellom alt fra sarte pasteller som ser ut som en gammel fransk film til røffe betongvegger eller vegger laget av gammelt treverk. Jeg har også flere forskjellige gulv tilgjengelig, som passer de forskjellige tapetene. Studio S har også en gammel, håndmalt bakgrunn fra begynnelsen av 1900 tallet, som også er utrolig vakker :-) 

Liker dere denne stilen, kan det være ekstra verdifullt å tenke gjennom hva man velger av klær og rekvisitter så helheten blir best mulig med tanke på hva man ønsker å uttrykke. Flotte studioportretter som dette kan virkelig gi en ny dimensjon til konseptet 'bilde på vegg', og med litt planlegging vil du kunne ende opp med ditt helt personlige kunstverk som vil kunne gi enhver vegg en full makeover. Trenger dere hjelp til tips om klær og rekvisitter? Hodet mitt bobler over av ideer, så bare spør ;-) Flere og flere sender meg også bilder av rommet/rommene de ønsker å dekorere så jeg kan komme med tips til hvordan type bilder som vil passe inn hos nettopp deg/ dere. 

Bilder tatt med tapetbakgrunn passer også utmerket til å videreutvikles til ekstra kunstneriske Studio S ART bilder. For mer info, se 'priser & produkter'.

 

På location- et avtalt sted eller i naturens egne kulisser

Ønsker dere å ta bilder i en mer naturlig setting? Jeg kommer gjerne på hjemmebesøk, eller vi kan møtes på en passende location. Jeg bruker naturlig lys så langt det lar seg gjøre, men har alltid med litt ekstra lys på lur hvis vi skulle trenge det i tillegg. 

OBS! Husk at bilder på location også kan være så mye mer enn 'bare' å ta bilder i naturens vakre kulisser. Ekstra gode location bilder forteller en historie på en helt annen måte. De sier noe om hvem som fotograferes og hva den eller de føler tilhørighet til.

Så ikke nøl med å komme med spesielle ønsker! Jeg møter dere der dere liker dere aller best, om det skal være på yndlingscafeen deres, i skogen, i skisporet, på trening, under middagskokkeleringen, i hagen deres eller i sofakroken. Ta sjansen på å tenke annerledes og nytt - da vil dere sitte igjen med noen ekstra personlige bilder dere vil få glede av i lang tid! Er dere i tvil om hva som vil passe dere best? Spør meg om tips, jeg er alltid full av ideer ;-)

 

Visningstime

Etter fotograferingen inviteres dere tilbake til studio på en visningstime hvor dere får se de beste bildene på storskjerm. Vi ser samtidig på produkter og hvilke muligheter dere har for etterbestilling av bildene. Det å velge hvilke bilder dere ønsker å sitte igjen med kan være vanskelig. Still derfor godt forberedt til visningstimen, ta gjerne mål i henhold til hvor dere kan tenke dere å ha bilder på vegg osv.

 

Eget onlinegalleri

Etter visningstimen får dere tilgang til bildene på nett i 1 uke med eget brukernavn og passord. Alt dere bestiller av digitale filer og produkter denne uken får dere 20% på. De aller fleste bestiller derfor det de måtte ønske løpet av denne uken.

PS. Kjøper dere digitale filer, blir dere VIP-kunder og får ekstra gunstige tilbud i ett helt år etter fotograferingen :-) For mer info, se 'priser & produkter'.

 

Deres trygghet & fotografens rettigheter

Studio S arkivere bildene fra fotograferingen i 7 år.
Ønsker dere at bildene skal lagres lenger enn dette, kan dere bestille 'filhotell' for kr.500,- pr år. 

Alle bilder tatt hos Studio S er fotografens eiendom og kan bli brukt til egen markedsføring som web, brosjyrer, flyere etc. Vi skriver en kontrakt om dette på visningen, så dere skal ha full oversikt over hvordan bildene kan brukes. Dere kan også reservere dere mot at jeg viser frem bildene, men de aller fleste synes dette er greit, da bilder tatt hos Studio S er nokså nøytrale og alltid vises frem i en positiv sammenheng :-)

 

Hva koster en standard fotografering?

Se 'priser & produkter'
For mer inspirasjon - se 'galleri'

 

Studio S får frem det vakreste i det vakre,
og gir dagens små øyeblikk en historie i morgen.

 

Velkommen til en inspirerende opplevelse!

Håper vi ses ;-)